Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2023

Λειτουργία σχολείου: Τετάρτη 8/2/2023

Με απόφαση Δημάρχου και σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, που αφορά τη συνέχιση των χαμηλών θερμοκρασιών, κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βέλου Βόχας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

Το Σχολείο μας θα λειτουργήσει παρέχοντας στους/στις μαθητές/μαθήτριες Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Webex) σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τετάρτης, αφαιρούμενης της τελευταίας ώρας.

programmschool

Διαβάστε περισσότερα...

Λειτουργία σχολείου: Τρίτη 7/2/2023

Με απόφαση Δημάρχου κλειστές θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βέλου Βόχας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας

Το Σχολείο μας θα λειτουργήσει παρέχοντας στους/στις μαθητές/μαθήτριες Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Webex) σύμφωνα με το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της Τρίτης, αφαιρούμενης της τελευταίας ώρας.

programmschool

Διαβάστε περισσότερα...

Λειτουργία σχολείου: Δευτέρα 6/2/2023

Μετά από την απόφαση Δημάρχου για αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, σας υπενθυμίζουμε ότι στο υπ' αριθμ. 4188/Β΄/2021 ΦΕΚ "Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης" προβλέπεται ότι:

"Σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα/τμήματα σχολικής μονάδας ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα ... οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι μαθητές/τριες όσο και οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους/τις μαθητές/τριες. Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 08:15 για τα Δημοτικά. Η διάρκεια της διδακτικής περιόδου ορίζεται για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στα 30 λεπτά. Η διάρκεια των διαλειμμάτων στα Δημοτικά σχολεία ορίζεται στα 10 λεπτά. Το ημερήσιο Ωρολόγιο Πρόγραμμα περιλαμβάνει στα Δημοτικά Σχολεία τουλάχιστον πέντε (5) διδακτικές ώρες".

Θα τηρηθεί το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Σχολείου για τη Δευτέρα, αφαιρούμενης της τελευταίας διδακτικής ώρας.

programmschool

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS