Ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση για τον εμβολιασμό στη μαθητική κοινότητα Κύριο

Με την έναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων και την επιστροφή στη δια ζώσης διδασκαλία, ένας από τους στόχους του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, κατανοώντας την ανάγκη ορθής και σε βάθος ενημέρωσης των μαθητών/τριών και των γονέων/κηδεμόνων τους, διοργανώνει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 στις 16:00 ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Ενημέρωση για τον Εμβολιασμό Παιδιών και Εφήβων 12-17 ετών».

Η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών κα. Μαρία Θεοδωρίδου και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα. Βάνα Παπαευαγγέλου θα ενημερώσουν για τη σημασία του εμβολιασμού και ταυτόχρονα θα απαντήσουν σε κάθε απορία και ερώτημα σχετικά με τα εμβόλια.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και όποιος άλλος ενδιαφέρεται, από το κανάλι του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtu.be/KzHniXrJQaQ αλλά και από τον λογαριασμό που διαθέτει το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο κοινωνικό δίκτυο Facebook (σύνδεσμος: https://www.facebook.com/MinEduGR ).

Στο πλαίσιο του ανοικτού διαλόγου, μπορείτε να υποβάλλετε τα ερωτήματά σας στη φόρμα https://forms.gle/7qVHt6NfTASWHxCw5 από τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου στις 14:00.

Την εκδήλωση θα προλογίσει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η αρμόδια υφυπουργός Ζέττα Μακρή.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και των γονέων/κηδεμόνων.

Η Υφυπουργός

ΖΩΗ (ΖΕΤΤΑ) Μ. ΜΑΚΡΗ

Συνημμένα αρχεία:
Διαβάστε περισσότερα...

Έναρξη σχολικής χρονιάς & αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, ο καθιερωμένος αγιασμός που σηματοδοτεί την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται στις μαθήτριες και στους μαθητές του σχολείου μας καλή πρόοδο και να έχουν μια όμορφη, δημιουργική και εποικοδομητική χρονιά.

Υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία και στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητριών/μαθητών. 

agiasmos202122

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά ελπιδοφόρα, με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους, σε ένα σχολείο πιο ελεύθερο, πιο αυτόνομο, πιο σύγχρονο.

Η φετινή χρονιά θα είναι ξεχωριστή, με πολλές καινοτομίες στο νέο σχολείο. Κάθε τετράχρονος μαθητής θα έχει θέση στα νηπιαγωγεία μας που ενισχύονται με δραστηριότητες στα Αγγλικά, ενώ ξεκινά και η καθολική εφαρμογή των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας με νέες θεματικές που στόχο έχουν να εφοδιάσουν εσάς, τους μαθητές μας, με δεξιότητες ήπιες, ψηφιακές, δεξιότητες ζωής και τεχνολογίας. Εφόδια που θα σας είναι χρήσιμα σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Επιπλέον, από φέτος θα λειτουργήσουν σχεδόν διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από πέρυσι, καθώς και τα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια στην ιστορία της χώρας. Ξεκινάει η πιλοτική εφαρμογή 123 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στη Γενική Εκπαίδευση, ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε στους εκπαιδευτικούς μας, ενισχύοντας τα σχολεία μας με 11.700 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, τους πρώτους μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και σε συνέχεια των περσινών 4.500 στην Ειδική Αγωγή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι οριζόντιες επιμορφώσεις, όπως, μεταξύ άλλων, σε ψηφιακά εργαλεία και στα εργαστήρια δεξιοτήτων, ενώ προχωρούμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό δεξιοτήτων - εξοπλισμού/υποδομών - υπηρεσιών.

Το έτος 2021-2022, εκτός από την περαιτέρω αναβάθμιση των σχολείων μας, θέτουμε άλλον έναν κοινό στόχο: στις σχολικές μας αίθουσες να αντηχούν όλο το χρόνο παιδικές φωνές και μαθήματα. Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Γι’ αυτό θωρακίζουμε, όλοι μαζί, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις.

Η βοήθεια όλων, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών, γονέων, για άλλη μία φορά αναγκαία και πολύτιμη. Σας ευχαριστούμε θερμά, από καρδιάς, για την ανεκτίμητη προσφορά σας στην εκπαίδευση της χώρας μας. Το καίριο όφελος της συλλογικής προσπάθειας: η διασφάλιση της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας και η σταδιακή επιστροφή μας στην κανονικότητα.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Αγιασμός στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού Κύριο

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει στις 9.30 π.μ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου θα προσέλθουν στις 9.00 π.μ. και θα αποχωρήσουν στις 10.00 π.μ.

Καθημερινά θα προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα και κάθε Τρίτη και Παρασκευή με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος self-test.

Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2020-2021

Τη σχολική χρονιά 2020-2021, μία ιδιαίτερη χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθήτριες/μαθητές, παρακολουθήσαμε διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΚΠΙΣΝ (webinars), μέσα από τα οποία πήραμε ιδέες και υλικό για δραστηριότητες στη σχολική τάξη. Το σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, που συμμετείχε στις παραπάνω πρωτοβουλίες, απεικονίζεται σε αυτόν τον χάρτη (πατήστε στην κίτρινη λέξη χάρτης, που είναι ενεργός σύνδεσμος, για να μεταφερθείτε σε αυτόν και να αναζητήσετε το σχολείο μας). 

kpisn map

kpisn map zevgol

 

Διαβάστε περισσότερα...

Β2: Οι μαθητές παίζουν Καραγκιόζη

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, ο μαθητής της Β2 Tάξης Ανδρέας, έχοντας μεγάλη αγάπη για το θέατρο σκιών έφερε τις φιγούρες και τα σκηνικά και μας παρουσίασε μια υπέροχη παράσταση με τον αγαπημένο μας Καραγκιόζη. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της Tάξης συμμετείχαν, βοήθησαν και διασκέδασαν σε αυτή την απολαυστική και ξεκαρδιστική παράσταση. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://dim-zevgol.kor.sch.gr/autosch/#sigProGalleria99c9547284
Διαβάστε περισσότερα...

Γ2: Σχολικό Πρόγραμμα "Μαθαίνω για τους 12 θεούς του Ολύμπου"

Στο πλαίσιο του Σχολικού Προγράμματος "Μαθαίνω περισσότερα για τους θεούς του Ολύμπου", οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γ2 Τμήματος ασχολήθηκαν με τις θεματικές ενότητες:

 • Γνωριμία με το Δωδεκάθεο: η ταυτότητά τους.
 • Συλλογή στοιχείων από ποικίλες πηγές: επεξεργασία αυτών καθώς και διερεύνηση της σχέσης θεών του Ολύμπου με πλανήτες, δοξασίες κ.ά.
 • Οι θεοί και οι πλανήτες.

Μέσα από το Πρόγραμμα οι μαθήτριες/μαθητές:

 • γνώρισαν τον μύθο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες εξηγούσαν τη δημιουργία του κόσμου.
 • αντιλήφθηκαν ότι η πίστη του αρχαίου Έλληνα στους θεούς ήταν βασικό στοιχείο της ηθικής του.
 • καλλιέργησαν δεξιότητες ομαδικής συνεργατικότητας.

Μεθοδολογία υλοποίησης:

 • Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
 • Σταυρόλεξα, Κρυπτόλεξα, Παιχνίδια.
 • Προβολή DVD.
 • Φυλλάδιο εργασιών στο πλαίσιο της Διαθεματικότητας: Γλώσσα, Μελέτη, Εικαστικά, Πληροφορική.
 • Ζωγραφική, Κολάζ.
 • Θεατρικό παιχνίδι: οι μαθήτριες/μαθητές σε "θεϊκούς" ρόλους.
 • Ψηφιοποίηση υλικού.
 • Δημιουργία Ψηφιακής Έκθεσης με τα έργα των παιδιών.

Περιηγηθείτε στην Ψηφιακή Έκθεσή μας, δείτε τις δημιουργίες των μαθητών και ακούστε τις ηχογραφήσεις τους. 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» Κύριο

Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ενημερωθείτε από τα συνημμένα έγγραφα.

Διαβάστε περισσότερα...