Α-Β Τάξεις: Εκδρομή

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, η Α και η Β Δημοτικού του Σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αφού περιηγηθήκαμε και θαυμάσαμε τους εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν εκπαιδευτικά πρόγραμμα. Η Α τάξη αφού παρακολούθησε τα εντυπωσιακά υπαίθρια πειράματα, επισκέφτηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν και να ξεφυλλίσουν βιβλία της επιλογής τους στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Η Β τάξη παρακολούθησε το πρόγραμμα το «Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει» όπου μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες έμαθαν πολλά για τα φυτά και έγιναν μικροί κηπουροί. Στο τέλος φύτεψαν και έφεραν μαζί τους στο Ζευγολατιό μια μικρή λεβάντα. Όλοι/όλες οι μαθητές/μαθήτριες μας επέστρεψαν  από την εκδρομή γεμάτοι/τες από νέες εμπειρίες και κυρίως χαρούμενοι/νες.

ABNiarxos01

ABNiarxos02

Διαβάστε περισσότερα...

Pixton: Δημιουργία εικονικής τάξης

Το Pixton είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές εργαλείο δημιουργίας κόμικς και εικονογραφημένων ιστοριών. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων επεξεργασίας εικόνας και δημιουργίας χαρακτήρων, καθιστώντας τη διαδικασία δημιουργίας κόμικς εύχρηστη, ευέλικτη, γρήγορη και διασκεδαστική. 
 
Pixton
 
Συγκεκριμένα, μπορούμε να επιλέξουμε μέσα από μια ποικιλία προκαθορισμένων φόντων, χαρακτήρων και αντικειμένων, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε και να επεξεργαστούμε κάθε στοιχείο στη σελίδα του κόμικς μας. Ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητά του να υποστηρίζει τη συνεργατική εργασία, επιτρέποντας ταυτόχρονα σε περισσότερους χρήστες να εργαστούν πάνω στον ίδιο κόμικς. 
 
Μια ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και διαδραστική δυνατότητα του Pixton είναι η συνεργατική δημιουργία class photo ή εικονικής τάξης. Κάθε μαθητής και κάθε μαθήτρια έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα avatar επιλέγοντας και προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά του, τη στάση του σώματος, κλπ. και στη συνέχεια να το τοποθετήσει σε μια εικονική σκηνή-τάξη. Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνεται η συμμετοχή και η αλληλεπίδραση των παιδιών στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να μάθουν τα παιδιά να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να χρησιμοποιούν avatar αντί για τη φωτογραφία τους. 
 
Στη συνέχεια, φαίνονται όλες οι εικονικές τάξεις που δημιουργήθηκαν στο εργαλείο Pixton.

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://dim-zevgol.kor.sch.gr/autosch/#sigProGalleria121c2a03aa
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακή εκδήλωση της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024" για μαθητές/μαθήτριες Β', Γ' και Δ' Δημοτικού στις 07/02/2024

Στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024" συμμετείχαμε σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στη διαδικτυακή εκδήλωση που αφορούσε σε μαθητές και μαθήτριες της Β', Γ' και Δ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου και διοργάνωσε η Δράση SaferInternet4Kids.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 Τμήματος του Σχολείου, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αλλά και τον διαδικτυακό εκφοβισμό ή cyberbullying και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο τέτοιο περιστατικό είτε οι ίδιοι/ίδιες ή φίλοι/φίλες τους.
 
SIDBCDCollage01

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://dim-zevgol.kor.sch.gr/autosch/#sigProGalleriae514e3d0ee
Διαβάστε περισσότερα...

Διαδικτυακή εκδήλωση της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2024" για μαθητές/μαθήτριες Ε' και ΣΤ' Δημοτικού στις 06/02/2024

Γιορτάζουμε σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 την "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024" και συμμετέχουμε στη διαδικτυακή εκδήλωση που αφορά σε μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και της ΣΤ’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου

Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι μια μεγάλη παγκόσμια γιορτή; 
Ποιο μήνυμα μπορεί να στείλει ο καθένας από εμάς για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο διαδίκτυο για όλους; 
 
SIDEST622024
 
Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση και παιχνίδια δραστηριοτήτων, οι μαθητές/μαθήτριες ενημερώθηκαν για το πως μπορούν να συμπεριφέρονται με ευγένεια στο διαδίκτυο, πως να προάγουν την ισότητα και πως να επιδεικνύουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη στο διαδίκτυο.
 
SIDESTCollage01s
 
SIDESTCollage02s
Διαβάστε περισσότερα...

Το σχολείο μας υποστηρικτής SID 2024

To 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού είναι και φέτος Υποστηρικτής SID, δηλαδή της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου - Safer Internet Day" που θα γιορταστεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο ασφαλούς και πιο ανθρώπινου διαδικτύου, όπου κάθε χρήστης θα μπορεί να επικοινωνεί και να δραστηριοποιείται με υπευθυνότητα και σεβασμό. Η εκστρατεία αυτή απευθύνεται σε παιδιά, νέους, γονείς, εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και το ευρύ κοινό, προκειμένου να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή τους στη διαμόρφωση ενός θετικού και ασφαλούς περιβάλλοντος στο διαδίκτυο. Μέσω του συνθήματος "Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο", καλείται ο καθένας και η καθεμία να συμβάλει στην προώθηση της θετικής επιρροής του διαδικτύου και να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του για την ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων και την προαγωγή της κοινωνικής συνοχής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/nea/sid2024_news/

SIDSchool2024s

 

Διαβάστε περισσότερα...