ERASMUS+ GIG: Πενθήμερη Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών - Ημέρα 4η

Πέμπτη 9/3/2023, τέταρτη ημέρα της Επιμόρφωσης ERASMUS+ «Μαθητοκεντρική & Παιχνιδοποιημένη Μάθηση – Αξιοποίηση του Διλήμματος – Dibl», στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, Κορινθίας. 

Ξεκινήσαμε με τις έντυπες QR κάρτες του Quizziz και απαντήσαμε στις ερωτήσεις μιας δημοσκόπησης, χωρίς τη χρήση συσκευών! Βρήκαμε πολύ χρήσιμη αυτήν την «Paper Mode» λειτουργία, η οποία είναι αντίστοιχη του εργαλείου Plickers, αλλά με περισσότερες δυνατότητες. Σίγουρα θα τη χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά στις τάξεις μας, με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας! 

Συνεχίσαμε με την πλατφόρμα dibl και ενημερωθήκαμε για τις μεταβλητές, τις ανοικτές συζητήσεις, τις ομάδες και τους ρόλους αλλά και τις συνθήκες. 

Είδαμε τι απαιτεί ένα Σχέδιο Μαθήματος και ξεκινήσαμε δυναμικά να δημιουργούμε τα διλήμματά μας στο dibl, τους στόχους και τις μαθητοκεντρικές και παιγνιώδεις δραστηριότητές μας στο Learning Designer ή στο Πρότυπο GIG. 

Απαντήθηκαν απορίες, λύθηκαν τεχνικά προβλήματα, πραγματοποιήθηκαν δοκιμαστικές συνεδρίες των dibl των επιμορφούμενων και ακολούθησε γόνιμος αναστοχασμός και συζήτηση.

Ολοκληρώσαμε την ημέρα μας με τον τέταρτο και τελευταίο γρίφο του Escape Game και φυσικά το Exit Ticket! Πόσο γρήγορα περνάμε οι ημέρες…

GIGDay4PhotoCollage

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.