ERASMUS+ GIG: Πενθήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης - Ημέρα 4η

Η Πέμπτη 01/12/2022, ήταν η 4η ημέρα του πενθήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης των επιμορφωτών-πολλαπλασιαστών με τίτλο "Dilemma-based Learning and the DiBL platform" στο πλαίσιο της σύμπραξης μικρής κλίμακας GIG Erasmus+2021-2-EL01-KA210-SCH-000050330 ξεκίνησε με παρουσίαση από την κ. Sara Hajslund, της Serious Games Interactive, ενδεικτικού διλήμματος για εκπαιδευτικούς σκοπούς το οποίο σχεδίασε στην πλατφόρμα dibl μια από τις υποομάδες του σεμιναρίου.

Φτιάχνοντας ένα αντίγραφο του, έδειξε την επεξεργασία της παρουσίασης του με μεταβλητές και πόντους που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία διαμορφωτικής αξιολόγησης, ανατροφοδότησης και παιχνιδοποίησης τoυ καθώς και τον τρόπο διαμοίρασης του σεναρίου του διλήμματος με συναδέλφους.

Αναχωρώντας για την Κοπεγχάγη ανανέωσε το ραντεβού της ομάδας διαδικτυακά για τον επόμενο μήνα για να παρουσιάσει την ενσωμάτωση παιχνιδιών ρόλων στα μαθήματα βασισμένα στο δίλημμα.

Στην συνέχεια η κ. Ilaria Barbieri της Europass Teacher Academy έδωσε στους επιμορφούμενους πρότυπο σχεδίου μαθήματος για το σχεδιασμό ενός μαθήματος dibl είτε ατομικά είτε σε ομάδες και με μαθητοκεντρική διάθεση διαμόρφωσε μαζί τους, συνεργατικά, με την βοήθεια των ΤΠΕ, ρουμπρίκες με τα κριτήρια της αξιολόγησης του.

Η ημέρα έκλεισε με διλημματική προσέγγιση του διλήμματος για την πολιτιστική δραστηριότητα της τελευταίας μέρας του σεμιναρίου από τον κ. Κελεφιώτη στην πλατφόρμα Dibl.

Day4

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.