28 Ιανουαρίου: Ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων

Ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η 28η Ιανουαρίου μετά από πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σημερινή εποχή, που κατακλυζόμαστε καθημερινά από δεδομένα, οι προσωπικές μας πληροφορίες πρέπει να προστατεύονται, γιατί ποτέ δεν ξέρουμε πως θα χρησιμοποιηθούν αν παραπέσουν.

web 3706563 1920

O Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων, γνωστός και ως General Data Protection Regulation (GDPR), ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις/οργανισμοί συλλέγουν, επεξεργάζονται και διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα κάθε μορφής. Σε ποιες δηλαδή περιπτώσεις επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται, να αποθηκεύονται, να διαγράφονται, να μεταβιβάζονται και τελικά να επεξεργάζονται τα προσωπικά μας δεδομένα και φυσικά, με ποιον τρόπο μπορούμε να τα προστατεύουμε. Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/gdpr

Ευαισθητοποιούμαστε, ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών μας πληροφοριών.

Ακολουθούν ενδεικτικές δραστηριότητες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.