Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Η σχολική βία και ο εκφοβισμός βρίσκονται, δυστυχώς, στην ημερήσια διάταξη της σχολικής ζωής. Στην Camera Zizanio, μια διοργάνωση που δίνει τον πρώτο λόγο στα παιδιά, πολύ συχνά συμμετέχουν ταινίες γύρω από αυτό το ζήτημα, μια που απασχολεί έντονα τα παιδιά τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 στις 18:00 το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

bullying 768x644

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα προβληθεί μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν παιδιά και νέοι με θέμα το Βullying. Οι επιλεγμένες ταινίες έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες διοργανώσεις της Camera Zizanio, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και προέρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό. 

camera zizanio2

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τις ταινίες, στην οποία θα συμμετάσχουν:

  • Αλεξάνδρα Κορωναίου, Κοσμήτορας της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας.
  • Βάνα Νίκα, Δρ. Πανεπιστημίου Cardiff, Εθνική Επιθεωρήτρια Σχολείων Ευρωπαϊκής Παιδείας.
  • Αναστασία Λαμπροπούλου, δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, υπεύθυνη ομάδας παιδιών που δημιούργησε μία απ’ τις ταινίες.
  • Βασίλης Αθανασόπουλος, φοιτητής.

Οι ταινίες είναι επίσης διαθέσιμες κατόπιν συνεννόησης για τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το υλικό πριν ή μετά την εκδήλωση στο πλαίσιο της σχολικής τάξης. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή το τηλέφωνο 210-8664470.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Φεστιβάλ Ολυμπίας στο Facebook: https://www.facebook.com/events/436955374186815/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.