Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 γιορτάζουμε την "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύο - Safer Internet Day (SID)". Το σχολείο μας στο πλαίσιο της "Πολιτικής Ψηφιακής Ασφάλειας" που ακολουθεί και είναι διαθέσιμη εδώ: http://dim-zevgol.kor.sch.gr/autosch/index.php/home/politiki είναι τα τελευταία χρόνια Υποστηρικτής SID αυτής της ημέρας και διοργανώνει δραστηριότητες και εκδηλώσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθήτριες, οι μαθητές μας, οι γονείς/κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί αλλά και η ευρύτερη τοπική κοινωνία για το πολύ σημαντικό θέμα της διαδικτυακής ασφάλειας

Φέτος, συμμετείχαμε στην ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 - Μια μεγάλη γιορτή" και κεντρικό μήνυμα "Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο" που συνδιοργάνωσαν το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Την εκδήλωση χαιρέτισε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Ζέττα Μακρή.

Η κυρία Παρασκευή Φραγκοπούλου, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ΙΤΕ, εξήγησε τη σημασία της ημέρας αυτής και ανακοίνωσε τους νικητές του διαγωνισμού. Ο κύριος Μιχάλης Παρασκευάς, Συντονιστής του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, αναφέρθηκε στους κινδύνους αλλά και τις προοπτικές που έφερε στη ζωή των μαθητριών/μαθητών η τηλεκπαίδευση. Η κυρία Νατάσα Μποφίλιου, Ερμηνεύτρια και ο κύριος Μάριος Αθανασίου, Ηθοποιός, Πρεσβευτές της ημέρας αυτής, καθώς και ο κύριος Γιώγος Κορμάς, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας Help-Line.gr, αναφέρθηκαν στα σημαντικά προβλήματα της υπερβολικής ενασχόλησης των παιδιών με το διαδίκτυο και του διαδικτυακού εκφοβισμού, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε. Η κυρία Κατερίνα Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ΙΤΕ και η κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επικεντρώθηκαν στα διδάγματα της πανδημίας και έθεσαν στο επίκεντρο έναν υπεύθυνο ψηφιακό πολίτη. Τέλος, παρουσιάστηκαν βίντεο με συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση από το πάνελ Νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

"Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο"

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.