Δραστηριότητες

Συγχαρητήριο μήνυμα από τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κυρία Ζαχαρούλα Καραβά

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι στον Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, εχθές Κυριακή 26-03-2023, στο Κολλέγιο Αθηνών, συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1ο Δ.Σ. Ζευγολατιού και το Δ.Σ. Βέλου. Τα παιδιά αυτά και παιδιά από το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ''Μικρός Ναυτίλος" συμμετείχαν αρχικά στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Πελοποννήσου, στις 19/03/2023 στην Καλαμάτα και κατάφεραν να προκριθούν στον χθεσινό τελικό της Αθήνας, διαγράφοντας μια επιτυχημένη διαγωνιστική πορεία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους/ες τους/τις εμπλεκομένους/ες, μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, τόσο για τις διακρίσεις όσο και για τις συντονισμένες προσπάθειες που ευοδώθηκαν με εξαιρετικό εκπαιδευτικό - παιδαγωγικό αποτύπωμα για τις σχολικές μονάδες.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια με ισχυρή θέληση και μνήμη!!

Με εκτίμηση
Δρ Ζαχαρούλα Καραβά
Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ70
2ης Εκπ. Περιφέρειας Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα...

Προς τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού

Σας ευχαριστούμε θερμά για την υλικοτεχνική και ηθική υποστήριξή σας στη συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών του Δ1 Τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas, στην Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2Χ2 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, στο Κολέγιο Αθηνών.

 Καλή επιτυχία Αγγέλα, Ζωή, Φιορέλα & Χάρη!

RoboFriends

Διαβάστε περισσότερα...

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas Πελοποννήσου - Πρόκριση Ομάδας "RoboFriends" στον Πανελλήνιο Τελικό "Ποδόσφαιρο 2Χ2"

Οι "RoboFriends" και οι "FireRobots", μαθήτριες και μαθητές των Τμημάτων Δ1 και Δ2  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού συμμετείχαν σήμερα, Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas της Πελοποννήσου, στην Κατηγορία Ποδόσφαιρο 2Χ2 που έλαβε χώρα στην Καλαμάτα, στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

IMG 20230319 122207

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να εμπλακούν με την Εκπαιδευτική Ρομποτική με ομαλό και παιγνιώδη τρόπο, καθώς η συμμετοχή στον διαγωνισμό δεν απαιτεί ρομπότ με αυτοματισμούς, αλλά εστιάζεται περισσότερο στο κατασκευαστικό κομμάτι. Η ετοιμότητα, η λήψη αποφάσεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών είναι παρούσες σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οξύνοντας την αντίληψη των συμμετεχόντων, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και διαμορφώνοντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα δράσης, γεμάτη εκπλήξεις και συγκινήσεις. Έτσι δημιουργείται ένα κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας (μέσω της επικοινωνίας των ομάδων), που στις μέρες μας αποτελεί βασικό συστατικό της δημιουργικότητας, αλλά και προάγει το πνεύμα ευγενούς άμιλλας.

Και οι δύο ομάδες μας είχαν αξιόλογη παρουσία, αντιμετώπισαν προβλήματα αλλά και ατυχίες που είναι άλλωστε μέσα στο πρόγραμμα, αλλά τις ξεπέρασαν και αγωνίστηκαν μέχρι τέλους. Τελικά, η ομάδα μας "RoboFriends" κατάφερε να καταταγεί στη δεύτερη θέση και μαζί με 2 ομάδες από τα Τρόπαια Αρκαδίας, τους "DreamTrop" και τους "RoboTrop" να περάσουν στον Τελικό της Κατηγορίας Ποδόσφαιρο 2Χ2 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 26 Μαρτίου, στο Κολέγιο Αθηνών

Μπράβο σε όλους τους μαθητές και όλες τις μαθήτριές μας!
Μην ξεχνάτε ότι η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός. 
Σημασία έχει το ταξίδι...
Πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο!

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS