Δ-Ε-ΣΤ Τάξεις: Χριστουγεννιάτικα σύννεφα λέξεων δημιουργημένα με το WordArt

Τα "σύννεφα λέξεων" (word clouds) μας παρέχουν μια οπτική απεικόνιση των λέξεων που χρησιμοποιούνται συχνότερα σε ένα κείμενο. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα εργαλεία, οι λέξεις αυτές μπορούν να μορφοποιηθούν όπως με την επιλογή της γραμματοσειράς, την αλλαγή των χρωμάτων, του σχήματος και του προσανατολισμού, ενώ δίνονται και δυνατότητες εκτύπωσης, αποθήκευσης ή δημοσίευσης στο web site του προγράμματος καθώς και διαμοίρασής τους.

Μια online εφαρμογή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα σύννεφα λέξεων είναι το Wordart που είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: 

https://wordart.com/

Τα βήματα είναι τα ακόλουθα:

  1. Επιλέξτε Create (Δημιουργία)από την αρχική σελίδα. 
  2. Στα πεδία του Words (Λέξεις) πληκτρολογήστε τις λέξεις σας.
  3. Διαλέξτε Shape (Σχήμα/Σχέδιο)για το σύννεφό σας.
  4. Διαλέξτε Fonts (Γραμματοσειρά). Προσέξτε ότι δεν υποστηρίζουν όλες οι γραμματοσειρές τα ελληνικά. Επιλέξτε όσες έχουν λευκό φόντο. 
  5. Διαλέξτε Layout (Τρόπος Παρουσίασης)
  6. Διαλέξτε Style (Στυλ Παρουσίασης).
  7. Πατήστε το Visualize (Οπτικοποίηση) για να δείτε το αποτέλεσμα των επιλογών σας. Αν κάτι δεν σας αρέσει μπορείτε να το αλλάξετε και να ξαναπατήσετε Visualize. 
  8. Πατήστε Download (Κατέβασμα) για να κατεβάσετε την εικόνα σας τοπικά στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε τη μορφή Standard PNG
  9. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε Share (Διαμοιρασμός) και στη συνέχεια Link (Σύνδεσμος) και να διαμοιράσετε τον σύνδεσμο του wordart σας

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ Τάξεων δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος "Πληροφορική" χριστουγεννιάτικα wordarts, τα οποία παρουσιάζονται στη συνέχεια. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.