Απολογισμός Δράσεων Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019

Η εβδομάδα 1-7 Απριλίου 2019 ήταν Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού και στο πλαίσιο της, το σχολείο μας, συμμετείχε ενεργά έχοντας επιλέξει να δραστηριοποιηθεί στον άξονα "Φιλοζωία".

Για τον σκοπό αυτό σε συνεργασία με όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, τις δασκάλες και τους δασκάλους καθώς και τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας υλοποιήθηκαν μια σειρά δραστηριοτήτων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας για το πολύ σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων

Κάθε τμήμα ετοίμασε το δικό του υλικό/περιεχόμενο, το οποίο ψηφιοποιήθηκε κατάλληλα στο Εργαστήριο Πληροφορικής και αναρτήθηκε ως άρθρο στην παρούσα έκδοση με τίτλο "Τα αδέσποτα" που αποτελεί το πρώτο ηλεκτρονικό τεύχος του σχολικού περιοδικού "Μαθητική Συντροφιά online" και είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: 

https://schoolpress.sch.gr/1dimzevgolatio

Οι δράσεις μας ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Απριλίου με την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο σχολείο μας όπου παρουσιάσαμε όλες μας τις δραστηριότητες. Καλεσμένη μας ήταν η κυρία Γιώτα Καραβιζύνια που συμμετέχει στο Φιλοζωικό Πρόγραμμα του Δήμου Βέλου-Βόχας και μας μίλησε για τα αδέσποτα ζώα, τι μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε και να τα φροντίσουμε, ενώ απάντησε στις ερωτήσεις μας και έλυσε όλες τις απορίες μας. Μαζί της είχε και τη γλυκύτατη σκυλίτσα Πέρσα την οποία λατρέψαμε! Στο τέλος τραγουδήσαμε και το αγαπημένο μας τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό» που έγραψαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γ1 Τμήματος μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Χριστίνα Πασπάλα και μελοποίησε η μουσικός μας κυρία Γκέλυ Μητρογιάννη. 

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι δράσεις του σχολείου μας στο πλαίσιο της Σχολικής Εβδομάδας Εθελοντισμού 2019.

 Υπεύθυνη Δράσης:
Μαρκέλλου Πηνελόπη 
Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86

URL Δράσης: https://letsdoitgreece.org/activities/3402

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.