Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Οκτώβριος 2021

Edupass.gov.gr: Νέα πλατφόρμα για τις δηλώσεις των self-test των μαθητών/μαθητριών

Από σήμερα Δευτέρα 1η Νοεμβρίου αλλάζει η πλατφόρμα όπου θα γίνονται οι δηλώσεις των self tests των μαθητών/μαθητριών. Οι γονείς-κηδεμόνες θα χρησιμοποιούν πλέον τη νέα πλατφόρμα: 

https://edupass.gov.gr/

edupass

Οι γονείς, αφού επιλέξουν την κατηγορία "Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής" και ακολούθως την κατηγορία "Δήλωση self test Μαθητών/τριών-Εκδοση Σχολικής Κάρτας για covid-19", αυθεντικοποιούνται με τη χρήση κωδικών taxisnet. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκδίδουν και εκτυπώνουν τη σχολική κάρτα, την οποία ο μαθητής επιδεικνύει στο σχολείο.

Στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr θα πρέπει να δηλωθούν από βδομάδα και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή προηγούμενης νόσησης για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων (δήλωση που γίνεται εφάπαξ), αλλά και τα αποτελέσματα των tests κάθε φορά που γίνονται αυτά για τους ανεμβολίαστους, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων (π.χ. φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση).

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η 28η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την απαρχή του «Έπους του Σαράντα», μίας ένδοξης ιστορικής περιόδου αντίστασης των Ελλήνων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, στο φασισμό και το ναζισμό. Μιας ιστορικής περιόδου στρατιωτικών θριάμβων και θυσιών, σθεναρής άρνησης του ελληνικού λαού να υποταχθεί στις δυνάμεις της βίας.
Ήταν ένας μεγαλειώδης αγώνας που ακόμη εμπνέει, που καθοδηγεί ως σήμερα και προκαλεί δέος και σεβασμό για τους προγόνους μας και τα ιδανικά που υπερασπίστηκαν μέχρι θανάτου, ώστε να απολαμβάνουμε εμείς την ελευθερία μας σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου, σε μία Ελλάδα με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, αισιόδοξη και υπερήφανη.

Οι δραματικές συνέπειες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έπληξαν κάθε πτυχή της ζωής των λαών που ενεπλάκησαν σε αυτόν, και δεν μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη και την εκπαίδευση της χώρας μας. Στα χρόνια της κατοχής η εκπαίδευση είχε διακοπεί ή υπολειτουργούσε στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας ενώ σε άλλες ελεγχόταν από τις κατοχικές δυνάμεις, σε μία απόπειρα γλωσσικής και πολιτισμικής αλλοίωσης.

Σχολικά κτίρια, εξοπλισμός και υποδομές καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς, κατεδαφίσεις ή επιτάξεις. Οι μαθητές και οι οικογένειές τους αντιμετώπιζαν πείνα, ένδεια βασικών αγαθών και ανθρώπινες απώλειες, ενώ εκπαιδευτικοί συνέβαλαν στον αγώνα κατά του κατακτητή και σε πολλές περιπτώσεις σφράγισαν τον αγώνα αυτό με την ίδια τους τη ζωή.

Η ζοφερή κατάσταση της εκπαίδευσης στα χρόνια του Πολέμου δεν έκαμψε το ηθικό των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όσο λαμπρό ήταν το παράδειγμα των δασκάλων και η αφοσίωσή τους στην πρόοδο των μαθητών και των μαθητριών τους, αντίστοιχα θαυμαστή ήταν και των παιδιών η αποφασιστικότητα να μορφωθούν. Ήταν η πεποίθηση μιας ολόκληρης κοινωνίας ότι η πρόσβαση στη γνώση θα έφερνε την υλοποίηση των ελπίδων για ένα καλύτερο μέλλον.

Αγαπητά μας παιδιά,

Η Παιδεία μας πάντοτε αποτέλεσε την ηλιαχτίδα μέσα σε σκοτεινούς καιρούς, μία ελπίδα ότι η επόμενη γενιά θα δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο από ό,τι η προηγούμενη. Χάρη στο εξαιρετικό μας εκπαιδευτικό προσωπικό, καλλιεργούμε αξίες ανθρωπισμού και διδάσκουμε αδιάλειπτα το παρελθόν, για ένα καλύτερο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Δράση eTwinning STEM 3.0

Μετά τις επιτυχημένες δράσεις του eTwinning STEM 1.0 και STEM 2.0 με τις οποίες το σχολείο μας:

  • εξοπλίστηκε με κιτ ρομποτικής Lego WeDo 2.0, 
  • η εκπαιδευτικός Πληροφορικής κυρία Πηνελόπη Μαρκέλλου παρακολούθησε τα παρεχόμενα επιμορφωτικά σεμινάρια για τη χρήση του κιτ αλλά και για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων eTwinning,
  • βραβευτήκαμε με εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας για τα eTwinning έργα μας,
  • κατακτήσαμε τον τίτλο του eTwinning School 2019-2020 και 2020-2021,

αναμένουμε με ανυπομονησία τη συνέχεια, τo STEM 3.0, που διοργανώνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Υποστήριξη της δράσης eTwinning

Στο πλαίσιο αυτό, το σχολείο μας είναι ένα από τα 95 επιλεγμένα σχολεία, όλων των βαθμίδων, σε όλη την Ελλάδα που θα παραλάβει έναν 3D εκτυπωτή (3D printer).

Η επιλογή μας πραγματοποιήθηκε με κριτήρια eTwinning δηλαδή:

  • τα eTwinning έργα που έχουμε υλοποιήσει,
  • το ποσοστό των ενεργών εκπαιδευτικών του σχολείου μας ως eTwinners,
  • τις εθνικές και ευρωπαϊκές ετικέτες ποιότητας που έχουμε λάβει,
  • τις βραβεύσεις που έχουμε κατακτήσει ως eTwinning School 2019-2020 και 2021-2022. 
  • την πρότερη ενασχόλησή μας στον χώρο των Τ.Π.Ε. και στις καινοτόμες τεχνολογίες
  • καθώς και τη συμμετοχή μας σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής και έργα STEM.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, θα επικεντρωθούμε στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού eTwinning έργου με προσανατολισμό στο STEM και χρήση του χορηγούμενου εξοπλισμού, στοχεύοντας στην επίλυση αυθεντικών προβλημάτων, προκειμένου να αποδειχθούν στους μαθητές και στις μαθήτριες μας τα οφέλη της απασχόλησής τους με αυτούς τους καινοτόμους τομείς αλλά και τις αντίστοιχες σταδιοδρομίες που σχετίζονται με το STEM.

Η δράση θα υλοποιηθεί συμπληρωματικά με online σεμινάρια του eTwinning. Τα σεμινάρια θα μας υποστηρίξουν με το εκπαιδευτικό υλικό τους σε θέματα eTwinning και STEM, έτσι ώστε στο τέλος της δράσης να λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές.

Οι υποχρεώσεις του σχολείου μας είναι:

  • Να εγγράψουμε ένα ευρωπαϊκό έργο eTwinning προσανατολισμένο στο STEM με αξιοποίηση του εξοπλισμού. Το έργο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας.
  • Να ενημερώνουμε την κάρτα έργου σε δίμηνη βάση.
  • Να υποβάλουμε αίτηση για Εθνική Ετικέτα Ποιότητας με την ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα το σχολείο μας, μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία όλων των προηγούμενων δράσεων STEM, θα επικοινωνούμε, μέσω της Κοινότητας Σχολείων που θα δημιουργηθεί και στόχο έχει το μοίρασμα των εμπειριών και την αλληλοϋποστήριξη.

Banner STEM 1200x300

Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων του Δήμου Βέλου-Βόχας για την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βέλου-Βόχας (επισυνάπτεται), αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων του Δήμου. 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Webex. Θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα της Παρασκευής. Οι διδακτικές ώρες θα είναι διάρκειας μισής ώρας (30') και θα μεσολαβεί διάλειμμα 15'. Θα ακολουθηθεί το ωράριο πρωινής λειτουργίας  8.15 π.μ. - 13.15 μ.μ. 

 

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS