Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σεπτέμβριος 2020

Διεξαγωγή εξ αποστάσεως ενημερωτικής δράσης προς γονείς

Σας γνωστοποιούμε ότι, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου 2ης Ενότητας ΠΕ70 του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Ζαχαρούλα Καραβά, σε συνεργασία με i) τη Συντονίστρια 3ης Ενότητας ΠΕ70 του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Ελένη Παπαζήση, ii) τη Συντονίστρια 6ης Ενότητας ΠΕ70 του οικείου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. κ. Ελένη Σταυροπούλου, iii) το Συντονιστή 8ης Ενότητας ΠΕ70 του οικείου ΠΕΚΕΣ και iv) τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή ενημερωτικής δράσης προς γονείς μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Θέμα: «COVID-19: Φροντίζοντας τους Γονείς. Η έννοια της ψυχικής ανθεκτικότητας».
  2. Στόχος: Ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, λήψη και παροχή ανατροφοδότησης.
  3. Οργάνωση: Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου 2ης, 3ης, 6ης και 8ης Ενότητας ΠΕ70 για λογαριασμό τού ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  4. Αποδέκτες: Γονείς μαθητών/τριών και εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων αποδεκτών της δράσης.
  5. Κεντρική εισηγήτρια: κ. Κατερίνα Στεφανή, Ψυχολόγος από τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
  6. Μέσο: Πλατφόρμα Webex Training.
  7. Χρόνος: Τετάρτη 30.09.2020, ώρα 17:00-19:00.

Οι συμμετέχοντες/ουσες είναι απαραίτητο να συνδεθούν δεκαπέντε λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν τεχνικά προβλήματα. 

Δείτε τα σχετικά έντυπα και τις οδηγίες σύνδεσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες για Γονείς: "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση στο σχολείο: Εργαλεία - Συμβουλές - Ψυχολογική υποστήριξη μαθητών"

Η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και αυτή τη σχολική χρονιά με τις δράσεις της και προσφέρει ένα σεμινάριο που απευθύνεται στους γονείς, ιδιαίτερα των μικρών μαθητών, για να είναι σε θέση να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Περιλαμβάνει:

  • Χρήσιμες συμβουλές για την ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών τους.
  • Οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας σύγχρονης εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τη WebEx.
  • Οδηγίες χρήσης των ασύγχρονων πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που προτείνει το ΥΠΑΙΘ, τις «e-class» και «e-me».
  • Περιγραφή του εθνικού αποθετηρίου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού «Φωτόδενδρο».
  • Τις υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
  • Οδηγίες χρήσης για άλλες πλατφόρμες σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν κάποια σχολεία.

Το σεμινάριο είναι διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς. Μπορείτε να το δείτε από εδώ

https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους τους γονείς, που θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, σε περίπτωση που στο σχολείο τους ή στο τμήμα τους υπάρχει πρόβλημα και θα χρειαστεί η εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πηγή: https://seminars.etwinning.gr/course/view.php?id=4242

 

Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστές οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου αύριο Παρασκευή 18/09/2020

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, μετά από απόφαση του Δημάρχου, για προληπτικούς λόγους ασφαλείας των μαθητών/μαθητριών μας, ενόψει των επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων που πιθανόν να επηρεάσουν και τον Δήμο μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αγιασμός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αύλειο χώρο του σχολείου μας ο καθιερωμένος αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2020-21. Εκπαιδευτικοί και μαθητές προσαρμοσμένοι στη νέα σχολική πραγματικότητα, φορούσαν τις μάσκες τους και κρατούσαν τις απαραίτητες αποστάσεις. Ο διευθυντής του σχολείου καλωσόρισε όλους τους μαθητές και διάβασε το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως. Στη συνέχεια, οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους οδηγήθηκαν στις τάξεις τους για να ενημερωθούν για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ακολουθούν, το πρόγραμμα του σχολείου και να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο!

IMG 7192

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021, οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο, υποχρεωτικά με μάσκα, στις 10.30 π.μ. Θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός στις 10.45 π.μ και οι μαθήτριες/μαθητές θα μπουν στις τάξεις, θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν στις 11.30 π.μ. Για τις/τους μετακινούμενες/νους μαθήτριες/μαθητές θα γίνει το δρομολόγιο του σχολικού λεωφορείου (10.10 π.μ. - 11.30 π.μ.).

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS